Podoloog Ruben Wijnen over de Voetvorm jaaropleiding sportpodologie: “Deze opleiding is een absolute meerwaarde”.

In maart 2017 word ik getriggerd op een cursus bij Voetvorm door de legendarische Dr. Kevin Kirby. Een absolute must om als podoloog te gaan luisteren naar wat deze man ons kan leren. Na een topdag vol kennis komt een nieuwe aankondiging vanwege Voetvorm. ‘We zijn bezig met de ontwikkeling van een jaaropleiding Sportpodologie’. Hou de oren en ogen open. Plaatsen zullen beperkt zijn.

I’m in!

Na de opleiding tot Podoloog een nieuwe jaaropleiding doen? Zie ik dat zitten? Wil ik me daaraan binden om heel wat zaterdagen op te offeren (ik werk namelijk ook op zaterdag). Het antwoord was vrij snel, zonder twijfel: ja. Je weet immers nooit genoeg, en via deze opleiding zouden we veel extra inzichten krijgen om multidisciplinair onze patiënt beter te helpen. Wie kan daar nu tegen zijn? Op de dag van de inschrijving zit ik toch licht gestresseerd aan de pc om me op te geven en er hopelijk bij te kunnen zijn. Een kwartiertje later gelukkig gelukt, algehele opluchting! Direct alle dagen in de agenda blokkeren en inplannen, geen dubbele boekingen liefst!

De jaaropleiding sportpodologie

Elke opleidingsdag nam ons mee naar nieuwe aspecten in de begeleiding van patiënten. Gaande van ChiropraxieApplied Kinesiology, tot jawel voeding: een vaak vergeten element bij mogelijke oorzaken van een klacht. Elke week die na een nieuwe opleidingsdag volgde, gaf mij extra inzichten in de behandeling van de patiënten die in de praktijk kwamen. Zoveel zelfs, dat ik regelmatig in tijdsnood kwam om een volledig onderzoek binnen 60 min gedaan te krijgen. Dat wil zeggen dat alles nog beter en nauwkeuriger onderzocht werd en bevraagd. Het zorgde ook voor een ruimere multidisciplinaire samenwerking, met verbeterde resultaten voor patiënten. En betere resultaten, wie kan daar nu tegen zijn? Samen met nog heel wat andere cursussen die ik volgde, zorgde dit al voor heel wat extra inzichten en mogelijke extra behandelingsmogelijkheden voor patiënten die bij mij in de praktijk terecht kwamen, met als gevolg een nog meer stijgende tevredenheid.

Zooltje of niet?

Het zorgde er ook voor dat mensen waarbij een zooltje niet de beste oplossing is, gerichter en juister konden doorverwezen worden naar de juiste personen. Ook dat is je patiënt helpen. Want laten we duidelijk zijn: een zool is zeker en vast niet altijd een oplossing. Of zoals ik het (nu nog meer) zie, een deeltje van de puzzel die een probleem kan oplossen.

Een aanrader

Deze Intensieve opleiding sportpodologie vraagt een doorgedreven inspanning op veel vlakken. Tijd is daarbij een zeer belangrijke factor, maar de opleiding betaalt zichzelf dubbel en dik terug wanneer je de aangereikte disciplines en kennis omzet in actie in de praktijk. De opleiding is aan te raden voor elke podoloog die in aanraking komt met zooltherapie en biomechanisch onderzoek. Of je nu recht van de schoolbanken komt, of al 20 jaar in het vak zit, deze opleiding is een absolute meerwaarde, net zoals alle andere opleidingen die ik tot nu toe via Voetvorm gevolgd heb. Keep up the good work!

Deel dit bericht
Jeroen Caluwé

Jeroen Caluwé

Jeroen is mede-oprichter van Voetvorm en waakt over de marketing en communicatie.