Perifere neuro-entrapments in het onderste lidmaat

Avondlezing door kinesitherapeut en manueel therapeut Kristof De Corte over de pathofysiologie van zenuwweefsel en de belangrijkste sleutelmechanismen.

Ben je 1ste, 2de of 3dejaars student podologie? Geef bij inschrijving de code STUDENT23 op en je betaalt slechts 30 euro voor de avondlezing.

 50,00 incl. BTW

Op het programma

  • Topic lezing

    Tijdens dagelijkse bewegingen is perifeer zenuwweefsel onderhevig aan mechanische belasting: glijding, tensie en druk. Zenuwen zijn er anatomisch en biomechanisch op voorzien om tijdens deze belasting de mechanische en vasculaire integriteit te waarborgen. Toch kan de mechanische belasting te excessief zijn geweest.

    Tijdens de lezing krijgen we inzicht in de pathofysiolgie van zenuwweefsel en worden de belangrijkste sleutelmechanismen hierbij toegelicht. Om betrokkenheid van neurogene structuren te vermoeden volstaat het om de ontstaansgeschiedenis, de lokalisatie, het gedrag en de kwaliteit van de symptomen in kaart te brengen. De belangrijkste perifeer neurogene entrapments die symptomen kunnen geven in het onderste lidmaat zijn het lumbosacraal radiculair syndroom, het pelvic outlet syndroom, (het peroneus communis syndroom) en het tarsaal tunnel syndroom. Van elk van deze entrapments worden de typische anamnese en het klinisch onderzoek geschetst. Ook de waarde en beperkingen van technisch onderzoek komen aan bod. Soms moet er urgent worden geopereerd maar meestal kan eerst de conservatieve optie worden overwogen.

Praktische informatie

Datum16/11/2023
Startuur20:00
Einduur22:00
Locatie

NEW ZEBRA
Gustaaf Callierlaan 232
9000 Gent
België

AccreditatieJA: kinesitherapeuten via Pro-Q-kine
DoelgroepenArtsen, Kinesitherapeuten, Podologen, Studenten

Lesgever(s)

trainingen op maat

Op zoek naar een training op maat voor je groeps­praktijk of organisatie?

Perifere neuro-entrapments in het onderste lidmaat