Lesgever

Dr. Brecht De Coninck

Dr. Brecht De Coninck is specialist op de dienst Fysische Geneeskunde en Revalidatie in het AZ Sint-Jan te Brugge, en is bij Voetvorm adviseur voor de doelgroep artsen.

Dr. Brecht De Coninck behaalt het diploma van arts in 2013 aan de Universiteit van Gent en behaalt in dat jaar tevens het diploma sportgeneeskunde.

Vervolgens specialiseert hij zich in de Fysische Geneeskunde en Revalidatie gedurende een vijfjarige opleiding in AZ Sint-Jan Brugge, UZ Leuven en UZ Gent.

Dr. De Coninck volgt in die periode ook extra opleidingen in de manuele geneeskunde, locomotorische echografie en sportgeneeskunde waarbij hij een specifieke interesse ontwikkelt voor echografisch geleide musculoskeletale interventies.

Hij is sinds kort werkzaam als specialist op de dienst Fysische Geneeskunde en Revalidatie in het AZ Sint-Jan te Brugge en volgt momenteel nog een bijkomende specialisatie in de locomotorische revalidatie te UZ Gent.

Als sportarts was hij actief bij de jeugd van Club Brugge en KAA Gent. Momenteel is dr. De Coninck tevens actief als teamarts bij de beloften van de Rode Duivels die zich momenteel klaarstomen voor het EK in juni.

LinkedIn Profiel