Lesgever

Björn Prins

Björn is een gepassioneerde psycholoog met een masterdiploma in de klinische psychologie. Hij is meer dan 20 jaar actief in de wereld van gewaarzijn, bewustzijn en compassie. Zijn reis begon in de klinische setting, waar hij zich toelegde op het toepassen van mindfulness bij mensen met diverse psychopathologieën, zoals depressie, eetstoornissen en chronische pijn. Later breidde hij zijn focus uit naar groepstrainingen voor mensen met aandoeningen zoals multiple sclerose, cvs en borstkanker, en bood hij ook trainingen aan voor de medische staf.

In 2008 maakte Björn de overgang naar het bedrijfsleven, gestimuleerd door zijn goede vriend Joost Callens. Zijn eerste stappen omvatten het organiseren van mindfulness-gebaseerde stressverminderingstrainingen voor gerenommeerde bedrijven zoals Securex, Telenet, Microsoft, AG Health Partner, Colruyt Group, VDAB, Ugent, Arteveldehogeschool, Sony, Durabrik, Bel&Bo, Torfs, en meer. Als teamcoach specialiseerde hij zich vervolgens in het integreren van de kracht van authenticiteit en bewustzijn in leiderschap voor bedrijven zoals Bekaert, Microsoft, Durabrik, VDAB, Callebaut Architecten, Accor Hotels, wat leidde tot de oprichting van het trainingsprogramma Futureproof Leadership en persoonlijke executive coaching.

Naast zijn praktische ervaring heeft Björn 10 jaar wetenschappelijk onderzoek gedaan aan de UGent op de Vakgroep Experimenteel Klinische Studies. Zijn focus lag op de impact van mindfulness op pijn en de effecten van mindfulness op de werkvloer, wat resulteerde in talrijke wetenschappelijke publicaties. Hij deelt zijn kennis als gastdocent aan de Universiteit Leuven en Gent, waar hij betrokken is bij de opleiding gedragstherapie. Als oprichter van de academische postgraduaten tot Mindfulnesstrainer en Consultant in the Human Centered Organisation aan de Gentse Arteveldehogeschool, draagt hij bij aan de verdere ontwikkeling van deze disciplines binnen het domein van Business Management. Met een favoriete quote die luidt: “This moment is the perfect teacher,” blijft Björn gedreven om anderen te inspireren en begeleiden op het pad van bewustzijn en authenticiteit.