SPORTS LAB ONLINE | voetvorm.be

SPORTS LAB ONLINE

Vier hoogkwalitatieve online modules rond 'sports related topics', in combinatie met één live lesdag. Goed voor meer dan zeven uur online materiaal dat je bekijkt en herbekijkt waar en wanneer jij wil. Op 3 februari 2023 gaan 4 lesgevers dieper in op een aantal topics en je vragen tijdens de live workshop. ACCREDITATIE voor kinesitherapeuten en artsen wordt aangevraagd
SPORTS LAB
SPORTS LAB ONLINE 2023
Subtotaal395,00 €
21% BTW82,95 €
Prijs477,95 €
Open

Na inschrijving en betaling krijg je via mail onmiddellijk toegang tot de online modules op het Teachable Leerplatform. 

Je bekijkt en bestudeert er het materiaal op jouw ritme en je kan er online vragen stellen die de lesgever zo snel mogelijk beantwoordt.

In de plenaire workshop op 3 februari 2023 nemen de lesgevers je mee in een interactieve workshop.

OPGELET: dit is een selectie van modules uit de afgelopen edities van de intensive course sportpodologie. Heb je een van de 5 edities gevolgd dan heeft het geen zin om voor het SPORTS LAB in te schrijven

Doelgroep

Podologen, kinesitherapeuten en artsen

Online modules

Voet- en enkelklachten bij voetballers (Michaël De Geyter & Thomas De Wulf) (ook live op 3 februari 2023)

Een oproep om vanuit biomechanisch standpunt sport-specifiek te redeneren om de causaliteit binnen letsel-ontstaansmechanismen van een aantal voetbalblessures beter te leren begrijpen. En ook na te denken hoe we ons functioneel onderzoek voetbal-specifieker kunnen maken.

Biomechanica van afstandslopen in verschillende contexten: externe krachten en belasting van het bewegingsstelsel (Prof. dr. Dirk De Clercq) (ook live op 3 februari 2023)

  • Externe en interne krachten bij het afstandslopen aan verschillende snelheden
  • Biomechanica van grounded running
  • Biomechanische implicaties van de verschillende loopstijlen en landingstypes, met bijzondere aandacht voor de voor- en nadelen op vlak van belasting van het bewegingsstelsel
  • Running retraining: lopen met lagere impactkrachten door middel van biofeedback

De knie - update evidence based aanpak bij knieletsels (Prof. dr. Damien Van Tiggelen) (ook live op 3 februari 2023)

De medische en paramedische benadering van knieaandoeningen evolueert continu. Bepaalde onderzoeks- en revalidatieprincipes worden in vraag gesteld of verworpen en maken plaats voor nieuwe hedendaagse principes. De therapeut en arts kunnen een bijdrage leveren om mee te zoeken naar mogelijke ontstaansmechanismen van een knieletsel en oplossingen aanreiken in functie van herstel. Deze taak vraagt kennis van het functioneren van het kniegewricht, pathologie, etiologie en hedendaagse behandelingsaspecten. Prof. Damien Van Tiggelen geeft ons vanuit een wetenschappelijke invalshoek een grondig overzicht van deze onderzoeks- en revalidatieprincipes die wij  in de praktijk nodig hebben in de aanpak van de meest voorkomende knieaandoeningen.

De juiste sportvoeding (Stephanie Scheirlynck) (enkel digitaal)

In welk opzicht is kennis van een goede sportvoeding voor ons belangrijk als therapeut? In welke mate kunnen drank en voeding gecorreleerd worden aan bepaalde blessures? Welke vragen kan en moet je je stellen binnen je anamnese?

Locatie

Online: Voetvorm Teachable platform (1 jaar toegang tot de modules vanaf inschrijvingsdatum)

Live: Zebrastraat, Gent

Praktisch

  • Live lesdagen starten om 9.00 uur en eindigen om 16.30 uur. Versnaperingen, lunch en lesmateriaal zijn inbegrepen.
  • Na inschrijving en ontvangst betaling krijg je onmiddellijk toegang tot alle online modules die je op je eigen tempo kan bekijken gedurende een jaar. Je kan online vragen stellen die de lesgever zo snel mogelijk beantwoordt.
Michaël De Geyter is podoloog, kinesitherapeut en manueel therapeut bij de multidisciplinaire groepspraktijk "de 12de man".
Prof. dr. Damien Van Tiggelen is kinesitherapeut, officier en docent bij verschillende instanties. Hij is bij Voetvorm adviseur voor de doelgroep kinesitherapeuten.
Prof. dr. Dirk De Clercq is Gewoon Hoogleraar in de Vakgroep Bewegings- en sportwetenschappen aan de UGent.
Stephanie Scheirlynck is voedingsdeskundige en diëtiste, met een specialisatie in sportvoeding.
Thomas De Wulf is podoloog bij groepspraktijk De 12de Man en gastdocent.
Locatie
New Zebra
Zebrastraat
9000 Gent
België
Data
vrijdag, 3 februari, 2023
Tijdstip onthaal
08:30
Tijdstip aanvang
09:00
Tijdstip einde
16:30
Doelgroep(en)
Training type
Vakgebied(en)
SPORTS LAB
SPORTS LAB ONLINE 2023  
Subtotaal395,00 €
21% BTW82,95 €
Prijs477,95 €
Inschrijven met dit ticket kan nog tot 01/02/2023 - 10:30u.